שקשוקת הרס'ל לשני חיילים רעבים
שקשוקת הרס'ל לשני חיילים רעבים
גילוי נאות
למען השקיפות המלאה יש לומר כי רס"ל האתר ממונה על המטבח הצהלי של "מילואים-ניק", אבל לא מכין בפועל את האוכל, שהרי בשביל זה האתר מחזיק בטבחים.
עם זאת, לרס'ל ידע רב תחומי, כפי שעלה באבחון הפסיכומטרי שביצע לאחרונה, במטרה לזכות בתפקיד הנכסף של רס"ר האתר.
הרס'ל מתחייב כי אחרי שתכינו את השקשוקה הזו, לא תרצו לאכול אפילו בחדר האוכל של הרמטכ"ל. שם מן הסתם מקפידים בכולסטרול של קצינינו הכרסתנים ואילו הסוד של הרס'ל – ערימות של שמן, אפילו בפתיתים. זה טעים והרס'ל משוכנע שזה גם בריא, כי הרי מה יותר בריא מלהיות שבע ושמח?
מטרות:
1. שרפת זמן המשמרת.
2. סיוע לצה'ל בחיסול עודפי העגבניות.
3. הפגנת שליטה ברזי הבישול לצורך הרשמת חיילות סדיר
המצרכים :
מחבת חלבי גדולה
5-6 עגבניות צהליות תקניות
5 כפות שמן זית זך "על הכיף כיפק" לא צהלי אבל אחלה.
2 כפות רסק עגבנית צהלי.
5 שיני שום גדולות בגודל של השינים שלי.
קורט מלח
קורט פלפל שחור
ו..לא לשכוח 4 ביצים כי זאת שקשוקה עם ביצים.
חומר למחשבה
ולמה 4 ביצים לשני חיילים? יענו זה בשביל שיהיה ברור שהם אחלה גברים כפול 2 ביצים לגבר.
זהו גם התקן הצה'לי למטבח – ביצה לחיילת ליום, ו- 2 ביצים לחייל.
אופן ההכנה:
נחתוך העגבניות לקוביות יותר גדולות מהסלט בבית אבל קטנות משמעותי מהסלט הצבאי.
ננים מחבת על אש בינונית עם השמן זית.
נמעך את השום והופ..אל המחבת.
נשים העגבניות בתוך המחבת ונפזר מלח ופלפל כראוי.
שימו לב ! העגבנית עושות רעש פסס..פס…זה אומר שזה בסדר.
נשים המכסה על המחבת, המכסה של הסיר הגדול החלבי של התה מתאים יופי, ונוריד את האש לקטנה.
נמתין מעט,העגבניות יעשו ריח טוב טוב.
עכשיו זה הזמן הקריטי להכניס הביצים לתוך המחבט עם העין למעלה.
מידית להוריד את האש הכי נמוך לסגור עם המכסה נגד האדים ולהמתין.
להמתין עד שביצה נעשית קרושה והעין קצת זזה.
בתאבון!