מילואימניק - מילואים בכיף

בית של חיילי מילואים בהווה ובמיל

הכנת קפה שחור – המדריך המלא לשטח

הכנת קפה שחור במילואים הפכה במהלך השנים עבור רבים לסיבה העיקרית לעזוב את המשפחה ואת הבית. טעמו של קפה שחור מבושל בשטח, מריר וחזק במידה, עם שכבת קצף יפה וכוסות זכוכית שמחממות את הידיים, הוא חויה לחיים. מי שמחזיק במומחיות להכנת קפה ומגיע בדרך כלל גם עם פק"ל קפה מסודר מהאזרחות, הופך באופן מיידי לאחד האנשים החשובים והמוערכים במהלך שירות מילואים.

אז איך להגיע לאותו קפה שחור סמיך? הנה המתכון הסודי של סוללת המילואים שלנו.

אתם מוזמנים כמובן להוסיף ולעדכן

יעדי הכנת קפה שחור

1. שרפת זמן המשמרת.

2. שתית נוזל חם למטרת חימום הגוף בעיקר בלילות קרים.

3. העלאת רמת הקפאין בדם.

אלימלך, מלך הקפה השחור של 9251, אי שם ב-2003

אלימלך, מלך הקפה השחור של 9251, אי שם ב-2003

המצרכים להכנת קפה שחור בשטח

לצורך הכנת הקפה דרושה גזיה , הגזיה צריכה להפיק את מינימום האנרגיה ההכרחי לבישול הקפה ולהרתחת המים , כיום מתרבה השימוש בגזיות מהסוג המייצר להבת סילון אשר גורמת להרתחה מהירה של המים . הרתחה מהירה פוגמת בתוצאות באופן כפול, ראשית היא מקצרת את זמן הכנת הקפה, נדרשים אם כך יותר הפסקות קפה למשמרת אחת , מה שעלול לגרום להרעלת קפה וחוסר היכולת להירדם בסיום המשמרת . שנית הרתחה מהירה גורמת לגלישה מידית של הקפה, הפליטה טרם זמנה מפיקה טעם שרוף לקפה ומעידה על חוסר מקצוענות של המבשל.

כמו עוד כמה דברים בחיים, איכותו של הקפה היא פועל יוצא של יכולת ההתאפקות של הגבר המבצע את המשימה והתרכזותו במטרה המרכזית: רתיחה איטית ומבוקרת שתוצאותיה העדר גרגרים צפים וקצף חינני ויקר המציאות . מכאן שהגזיה המומלצת היא גזיה מהסוג הישן , במידה ויש ברשותך גזיה אחרת זכור כי הכנת הקפה מצריכה להבה קטנה ככול האפשר.

איזה קפה שחור לקנות?

קפה – הקפה המומלץ הוא קפה ערבי , עקב נסיבות שאין זה המקום לפרטן מבלים חיילי צה"ל במקומות בהם נמכר קפה ערבי מקומי בתפקיד צבאי כזה או אחר שאינו מאפשר קנייה חופשית של הקפה. לחילופין עדיין ניתן לרכוש קפה טוב בעיר התחתית בחיפה, בלוד , יפו , אום אל פחם ,נצרת ובוסמת טבעון.

קפה שותים בכוסות זכוכית קטנות המכילים עד 100 סמ"ק בלבד, לצרך הכנת כוס קפה שכזו נדרשת כפית בהריון מתקדם של קפה גולמי. סוכר – עדיף קפה ללא סוכר , במידה ואין קופצים על המציאה ניתן להוסיף עד כפית סוכר שטוחה לכל כוס קפה תקנית . הוספת הסוכר תתבצע רק לאחר הרתיחה ראשונה בשעה שהוא הרחק מהאש.

אופן הכנת קפה שחור על גזיה

על אש קטנה מניחים את הפינגאן ובתוכו עד חצי גובה מים , בזמן שמופיעות הבועות הקטנות הראשונות מוסיפים כפית קפה בהיריון על כל כוס קפה תקנית ( כוס תקנית -עד 100 סמ"ק ), במידה והחלה גלישה של הקפה בשלב זה זוהי תוצאה של חימום יתר של המים.

החל בתנועות סיבוב בכיוון אחד של הכפית, וודא כי כל הקפה שהיה בכפית מצא את דרכו לתוך הנוזל, והמתן. לאחר זמן קצר יתחיל הקפה בסימנים של הזדקרות והתנפחות , בשלב זה הנח את ידך על ידית הפינגאן במצב היכון , הקפה יתחיל לעלות ובטרם יגיע לשפתו של הכלי יש להורידו מהאש.

הארכה של שלב הגלישה הראשון הוא מנת חלקם של יחידי סגולה, השלב הזה הוא מכריע בעיצוב דמותו של הקפה המשובח. אין להאיץ בקפה להתנפח במהירות על ידי הגברת עוצמת האש. ( טעות נפוצה אצל רוב מכיני הקפה ).

הרחק מהאש והוסף סוכר , לאחר הוספת הסוכר דפוק בעדינות את תחתית הפינגאן בקרקע מספר פעמים והצב מעל הלהבה. המתן לגלישה שניה ,דפוק שוב והבא את הקפה לגלישה סופית ואחרונה.

לרוויה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מילואימניק - מילואים בכיף © 2015 Frontier Theme